Diabetes Desk

Winkelwagen 0
€ 0,00

Overgewicht en diabetes

Heeft u naast diabetes ook overgewicht dan is het raadzaam regelmatig uw cholesterol te meten. Waarom is een goede cholesterol zo belangrijk? De vetten die onze lever produceert noemen we cholesterol en kan samen met de vetten in onze voeding voor gezondheidsproblemen zorgen. Wanneer teveel LDL-cholesterol (slechte cholesterol) gaat vastzitten aan de binnenkant van de bloedvaten dan worden deze nauwer. Het gevolg is dat er minder bloed door de bloedvaten kan stromen en dat kan gevaarlijk zijn! De vetachtige laag kan hard worden (verkalken) en zo onstaat slagaderverkalking.

Advies

Kijk goed op de etiketten van uw boodschappen en kies bij voorkeur voor onverzadigde vetten in plaats van verzadigde vetten. Eet daarnaast zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen zoals koek of gebak want daar zitten veel vetten in. Er bestaat echter ook GOED cholesterol: HDL-Cholesterol. Eet bijvoorbeeld elke dag een handje amandelen of ongezouten walnoten, eet donkere groene groente, sojabonen en peulvruchten. Voldoende voedingsvezels verminderen het cholesterol in het bloed. U kunt ook overwegen om een cholesterol verlagend voedingssupplement te gebruiken zoals ZEROCHOL.

DiabeteDesk biedt u nu de mogelijkheid om uw bloedglucose én cholesterol te meten met gebruik van slechts één apparaat :